opperdushi.reismee.nl

Daaglijkse leven

De dag begint natuurlijk met een stevig ontbijt voor al die calorieën die we gaan verbranden. We lopen alleen met een dagrugzak op. De rest van onze bagage wordt gedragen door porters. We hebben 3 porters mee, die elk 2 rugzakken van ongeveer 15 kilo met zich meedragen. Ongelooflijk zwaar dus. Ook hier een dubbel gevoel, dat jij als de rijke toerist je bagage naar boven laat brengen. Maar ja, het is wel hun inkomen. In deze regio draait alles om de trekking-toeristen. Die brengen geld in het laadje. Alleen is het laadje nu wel heel erg leeg, omdat alle toeristen weg blijven vanwege de aardbeving. Voor ons een geluk bij een ongeluk, want het is ontzettend rustig.

De trek gaat over een pad, waar ook de lokale bevolking gebruik van maakt. Om van dorp naar dorp te komen maar ook als "transport-weg". Alles wordt in grote manden op de ruggen van mannen en jongens gebonden om zo alles naar boven te transporteren. Varieënd van voedsel tot hele grote dikke planken.

Het gaat van Nepli Flat naar Nepali Steep. Dalen en stijgen, de hele dag door. De route loopt voor een groot deel langs een gorge van de Dodi Kosh, de Melk Rivier. Die we kriskras steeds oversteken dmv lange, stalen bruggen. Je moet geen last van hoogtevrees hebben.......

Mijn wifi-tijd zit er bijna op, dus moet ik helaas alweer stoppen. Maar ik heb nog zóveel te vertellen......

Wordt vervolgd, het daaglijkse leven........

Reacties

Reacties

Ingrid Gabris

Blijven schrijven x

evert

Geweldig! Wat een stoere meid ben jij. En je verhalen zijn top!
Als je je blauw ooit inruilt kun je altijd nog Floortje Dessing opvolgen!

Elles

Lieve Sannie, klinkt wederom als een geweldig avontuur!!!! Geniet er lekker van. Kijk uit naar je verhalen en foto's! Dikke kus.

Cooky

Yes. Leuk...tell me more ....tell me more ????. Succes dappere meid...

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!